Bilde av mann som holder en flytteeske foran en flyttebil

Hva koster flyttebyrå?

Prisen for flyttebyråer varierer på grunn av flere faktorer. Vi forteller deg hva som spiller inn, og gir deg et priseksempel på hvor mye flyttehjelp kan koste.

Bilde av Anna Nguyen

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 10.01.2024
Innhold:

Dette avgjør prisen på flyttehjelp

Det er flere faktorer som påvirker den endelige prisen du betaler for flyttehjelpen. Noen kan du påvirke selv, mens andre får du ikke gjort noe med.

Dette påvirker prisen for flytting:

 • Om du betaler timepris eller fastpris
 • Hvor mange ansatte som skal hjelpe til med flyttingen
 • Hvor du skal flytte fra og til
 • Hvilken etasje du bor i, og om bygget har heis
 • Størrelsen på flyttelasset
 • Tilgang og avstand til parkering
 • Hvilken årstid du flytter

Eventuelle ekstratjenester du bestiller i forbindelse med flytten vil også ha innvirkning på totalsummen. Typiske eksempler på ekstratjenester er:

 • Hjelp med nedpakking og demontering
 • Flyttevask
 • Mellomlagring
 • Avfallskjøring

Pakker du tingene dine selv og demonterer større møbler vil dette kunne spare deg en del penger. Det samme gjelder utvask av boligen. Trenger du å lagre tingene dine før du flytter inn til et nytt sted, er det også flere flyttebyråer som samarbeider med minilagere.

Merk at enkelte flyttebyrå også kan hjelpe deg med å frakte ting du ikke trenger lenger, enten til en bruktbutikk eller avfallsstasjon. Dette avtaler du nærmere med flyttebyrået du bruker.

Priseksempel på flyttehjelp

Dette er kun et anslag på hvor mye det koster for flyttehjelp. Hvor mye det vil koste for deg vil variere mellom flyttebyråer, størrelse på flyttelasset og hvor langt det skal transporteres.

I denne utregningen antar vi at alt er ferdig pakket i esker og at møblene er demontert før flyttebyrået kommer. Gitt at flyttingen er fra en leilighet fra en bydel til en annen innen 10 km radius, med større møbler og rundt 20 flytteesker, estimerer vi at det fyller en stor varebil.

Timepris med bærehjelp fra to ansatte 1500 kr
Antall timer 5
Fast oppmøtepris 800 kr
Total pris 6800 kr

Bør jeg betale timepris eller fastpris for flyttehjelpen?

Flyttebyrå priser seg ulikt ut fra hvor stort flyttelasset ditt er og fakturerer enten timepris eller fastpris.

De aller fleste flyttefirmaer baserer seg i utgangspunktet på timepris. Da betaler du ikke for mer enn timene som faktisk blir brukt. Prissatsene starter gjerne fra rundt 1500 kr per time for bil og to ansatte.

Enkelte flyttebyråer opererer også med en fast kostnad for oppmøte. Ønsker du flere bærere, øker prisen per person du leier inn, men jobben vil samtidig blir gjort raskere.

For større flyttelass eller flytting for bedrifter med mange tunge gjenstander som skal flyttes, kan det lønne seg å avtale en fastpris. Da vet du eksakt hvor mye flyttingen vil koste, men fastprisen vil som regel være dyrere enn timeprisen.

Bilde av mann som flytter kjøleskap
For flyttehjelp for bedrift eller større oppdrag kan det lønne seg med fastpris fremfor timepris.

Ønsker du fastpris, kommer flyttebyrået ofte på befaring for å estimere pris før selve flytten. Merk at det ikke er alle flyttebyrå som tilbyr fastpris.

Bor du i en større bolig eller skal ha en bedriftsflytting, kan det altså lønne seg med fastpris. Bor du derimot i en liten leilighet, vil det antakeligvis lønne seg med timepris.

Hvor mange personer bør jeg bestille for flyttehjelp?

Hvor mange bærere du bør bestille avhenger av flyttelasset ditt. Har du flere større, tunge møbler som skal flyttes, er det lurt å ha tre ansatte.

Når du kontakter flyttebyråene, vil de fleste gi deg råd om hva de tenker er best for flytteoppdraget ditt.

Sett flytteoppdraget ditt ut på anbud

Fyller du ut skjemaet vårt, vil du få opptil tre ulike tilbud på flyttehjelp fra flere flyttefirma. Da slipper du å søke opp firmaene og prisene selv. Flyttefirmaene vil ta kontakt med deg og gi deg en mer eksakt pris for flyttelasset ditt.

Fyll ut skjemaet nå