Bilde av en stue med piano som skal flyttes i et hjørne

Flytte piano: Gjøre det selv eller få profesjonell hjelp?

Dette må du tenke på når du skal flytte med tunge gjenstander som piano og safe på flyttelasset.

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 26.11.2020

Det er mange valg som skal tas i løpet av en flytteprosess. Om man skal ordne flytteprosessen selv, eller om man skal få hjelp av et flyttebyrå er kanskje det mest overordnede av disse. Kanskje en mellomløsning er det beste for deg?

Det er nemlig ikke sånn at man enten må gjøre alt eller ingenting selv. Du bestemmer selv hva du ønsker hjelp til, og du vurderer selv hva som er overkommelig å få til på egen hånd.

Les mer: Flytte selv eller bruke flyttefirma – hva er best?

Spesielt kan dette være en god løsning om man har store gjenstander hjemme som kan være i overkant tungvint å flytte selv. Har du for eksempel et piano eller en safe stående hjemme?

Flytte piano selv

Hvis du vil flytte et piano eller andre tunge gjenstander på egen hånd, er det flere ting du bør være klar over og ta hensyn til før du kaster deg ut i det.

For det første trenger du hjelp fra andre til den fysiske jobben med å flytte det, og alle må være innforstått med at det er en tung fysisk jobb. Et piano kan veie alt fra rundt 100 kg til opp mot et halvt tonn eller mer, så det er ikke til å komme unna at det krever en del rent fysisk.

Les mer: Slik pakker du ved flytting

Dessuten kan det være vanskelig å få tak på møbelet, og du bør nesten regne med å bruke bærereimer slik at dere får løftet det jevnt og unngår at noen får mer vekt å bære enn de andre. Løfteteknikk og samarbeid er altså kritiske elementer ved flytting av tunge gjenstander som pianoer og safer.

I trange ganger og trappeoppganger er det også fort gjort å dunke borti og skade vegger og gelender, i tillegg til pianoet. Derfor bør du på forhånd lage en klar plan for hvordan dere skal koordinere flyttingen. Pass også på at dere polstrer godt nok for å beskytte møbelet og omgivelsene.

Få hjelp av et flyttebyrå til å flytte et piano eller tunge gjenstander

Selv om det er overkommelig å flytte tunge gjenstander som et piano selv, kan det for mange være en mer realistisk og fornuftig løsning å få profesjonell hjelp fra et flyttefirma. Det er rett og slett den enkle, trygge og forutsigbare løsningen.

Da slipper du å være redd for å overbelaste deg selv eller venner som tilbyr hjelp. Du trenger ikke kjøpe inn eller låne utstyret du trenger kun for denne oppgaven og du kan være trygg på at gjenstanden det er snakk om kommer trygt fram.

Les mer: Unngå useriøse flyttebyråer

Flyttebyråene har erfaring, utstyr og fagkunnskapen som trengs for å utføre flyttingen på en rask og smidig måte, uten at de møter på uforutsette problemer. Har du aldri gjort noe lignende før, er det alltid en mulighet for at du støter på et problem du ikke har en løsning på.

I bunn og grunn faller avgjørelsen på vurderingen din av egne og medhjelperes evner og grunnlag til å få til en slik jobb uten unødig belastning eller slitasje på møbler eller omgivelser.


Lander du på at det beste er å få hjelp fra et flyttebyrå, kan du sende en forespørsel på anbud gjennom vår anbudstjeneste. Da vil du motta flere sammenlignbare tilbud på flyttejobben, tilpasset dine ønsker og omstendigheter. Det er gratis og uforpliktende å motta tilbud.

Få tilbud om flyttehjelp nå