Bilde av to arbeidsfolk som holder tak en i hvit sofa som enten skal inn eller ut av en liten varebil i forbindelse med flytting

Slik pakker du flyttebilen og flyttelasset – 7 smarte tips

Når du har pakket flyttelasset og den store flyttedagen nærmer seg, gjenstår det bare én ting: Å laste sakene inn i flyttebilen. Dersom du gjør det på riktig måte sparer du tid, og gjør flyttingen både smidigere og sikrere.

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 19.10.2020

For å gjøre pakkingen av flyttebilen så bra som mulig, finnes det visse prinsipper å følge.

Om flyttefirmaet mister eller skader noe under flyttingen

Lengst inn og nederst i bilen bør du stable de største og tyngste flytteeskene og møblene. Still for eksempel sofa og sengen helt innerst, og fortsett deretter med mindre og lettere gjenstander.

Om det blir tomrom mellom de største møblene kan du fylle det med mindre møbler og annet som ikke er skjørt eller knuselig.

Les også: Slik melder du fra om flyttingen

7 tips til flytting

Følger du disse 7 tipsene vil flytteprosessen gå mye smidigere.

  1. 1. Begynn med det som er størst og tyngst
  2. 2. Skru av løse og utstikkende møbeldeler
  3. 3. Merk kartongene
  4. 4. Velg rett størrelse på flyttebilen
  5. 5. Benytt alle tomrom som finnes
  6. 6. Tøm møblene for innhold
  7. 7. Ha viktige gjenstander tilgjengelige

2. Skru av løse og utstikkende møbeldeler

Utstikkende møbeldeler som sofa-, senge- og bordben kan med fordel skrus av. Da tar møblene mindre plass i flyttebilen.

Spenn fast møbler som kan bevege på seg og falle overende med stropper. Bruk bobleplast eller stoff for å beskytte møblene mot flekker og riper.

Les også: Slik sparer du egenkapital

3. Merk kartongene

Fordel eskene etter rom, og merk dem slik at du vet hva de inneholder og hvilket rom de hører til i den nye boligen. Still gjerne eskene med innhold fra samme rom i nærheten av hverandre.

Esker som inneholder knuselige gjenstander bør merkes med dette.

Les også: Huskeliste for flytting: Gjør flyttingen smartere og enklere

4. Velg rett størrelse på flyttebilen

Om du skal leie flyttebil bør du sørge for at den er stor nok til at du får plass til alle eiendelene dine i den. Da blir det også enklere å stable bilen og tømme den.

På forhånd bør du lage en skisse av lastebilen hvor du planlegger hvordan du skal plassere de ulike møblene og gjenstandene dine. Da vil du ha bedre kontroll på hvordan du skal pakke, hva du skal begynne med og om det er noe som eventuelt ikke kommer til å få plass.

5. Benytt alle tomrom som finnes

Er det noe ekstra plass på gulvet i lasterommet? Da er det bedre å sette eskene der enn å stable dem oppå hverandre. På denne måten reduserer du risikoen for at ting sklir rundt i lasterommet, og at noe velter.

6. Tøm møblene for innhold

Kommoder, skap og garderober bør tømmes for innhold. Du bør teipe eller stroppe igjen dørene og skuffene, slik at du ikke risikerer at disse åpner seg under transporten. Om ikke er risikoen stor for at du får riper i dørene og eventuelt også i andre gjenstander.

7. Ha viktige gjenstander tilgjengelige

Pakk viktige gjenstander som nøkler og medisiner i en egen eske som du kan ha fremme i bilen. Da kommer du enkelt til disse gjenstandene, som du trenger både under og etter flyttingen.

Pakketips ved flytting

Få flere pakketips i vår artikkelserie: