Bilde av et smilende par som bærer esker inn gjennom en dør

Huskeliste for flytting: Gjør flyttingen smartere og enklere

Det trenger ikke være slitsomt å flytte. Vi gir deg våre beste tips for å få en smertefri og sømløs flytteprosess.

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 27.10.2020

Når du skal flytte er det mye å huske på. Derfor har vi laget denne artikkelen for å gi deg en oversikt over det viktigste du må huske på når du skal flytte. Etter du har lest denne artikkelen blir det forhåpentligvis enklere for deg å planlegge en smidig flytteprosess.

Innhold:
  1. Start tidlig
  2. Sett en dato
  3. Få anbud på flyttingen
  4. Sjekk forsikring
  5. Meld flytting
  6. Oppdater kundeforhold
  7. Avslutt unødvendige kundeforhold
  8. Spis deg ut av huset
  9. Kvitt deg med det du ikke trenger
  10. Pakk smart

1. Start tidlig

Et av de beste triksene for en enklere flytteprosess er noe så enkelt som å begynne i god tid. Da rekker du å lage en plan for hva som skal gjøres når, og du får tid til å gå gjennom tingene dine og bli kvitt det du eventuelt ikke har bruk for lenger.

2. Sett en flyttedato

Når du skal flytte bør du sette en flyttedato så tidlig som mulig, slik at du kan starte planleggingen og ha noe konkret å forholde deg til. Når dato er satt kan du be om fri fra jobb, og planlegge i større detalj.

3. Få anbud på flyttingen

Når flyttedato er satt bør du starte tidlig med å finne et flyttebyrå som kan hjelpe deg, om du ikke vil ordne alt selv da.

Ved å fylle ut skjemaet vårt vil du raskt komme i kontakt med flere relevante flyttebyråer som vil hjelpe deg med flyttingen. Da kan du enkelt sammenligne pris og andre vilkår slik at du finner flyttebyrået som passer deg best.

Les mer: Flytte selv eller bruke flyttefirma?

Før du tar kontakt bør du også bestemme deg for om du ønsker utvask av din nåværende bolig som en del av avtalen. Mange flyttebyråer vil nemlig kunne tilby dette, men du står selvfølgelig fritt til å ordne dette utenom.

4. Sjekk forsikringen din

I god tid før du flytter er det lurt å avklare om du har en forsikring som dekker eiendelene dine, også i flytteprosessen. Hvis du ikke er dekket, og ønsker å være beskyttet, så er det mulig å få såkalt «flytteforsikring».

Gi samtidig beskjed til forsikringsselskapet om flyttedatoen din og din nye adresse, slik at forsikringene dine er gyldige fra dag én i din nye bolig.

5. Meld flytting

Noe som er lett å glemme, men viktig å passe på, er å melde flytting til Posten og Folkeregisteret.

Les mer: Slik melder du fra om flytting

Melder du flyttingen hos Posten kan du enkelt huke av for at de skal videresende informasjonen til Folkeregisteret.

Meld flytting selv på Postens nettsider.

6. Oppdater kundeforhold

I tillegg til flyttemeldingen er det viktig å oppdatere andre relevante kundeforhold. Abonnerer du på aviser eller magasiner må du passe på å oppdatere adresseinformasjonen hos disse.

Bilde av et postkassestativ foran en grønn hekk
Meld flytting hos Posten, så posten kommer fram.

Du har gjerne flere kundeforhold enn du tror, og en enkel måte å få oversikt på er å sjekke nettbanken for faste trekk, avtaler med eFaktura og/eller avtalegiro.

Etter Posten og Folkeregisteret, er et av de viktigste kundeforholdene dine hos strømselskapet. Gi beskjed om flyttedato slik at de kan videreføre strømavtalen din til din nye adresse fra dag én.

Videre må du huske å gi beskjed til tv- og bredbåndsleverandøren om flytteplanene dine, slik at de også kan flytte abonnementet ditt, eller avslutte det fra dagen du flytter.

7. Avslutt unødvendige kundeforhold

Når du uansett må ta en gjennomgang av abonnementer og kundeforhold kan det være en passende anledning til å revurdere og reforhandle de eksisterende avtalene dine.

Er det for eksempel aviser du ikke leser lenger, betaler du mer enn nødvendig for strømmen din, eller kan du kanskje få en bedre bredbåndsavtale? Ikke glem at en ny adresse kan føre med seg nye konkurrenter med bedre priser. Dette bør du utnytte.

8. Spis deg ut av huset

Når du skal flytte er det lett å glemme å spise seg ut av huset. Du trenger jo ikke å ta med en full fryser, eller kassevis med tørrvarer på flyttelasset.

Er du litt i forkant kan du jo endelig få brukt en del av det du har spart til en passende anledning. Da gjør du flyttejobben enklere og du får bedre oversikt over hva du faktisk har av matvarer.

9. Bli kvitt det du ikke trenger

Bilde av folk som bærer et flyttelass opp en trapp
Vil du ordne det meste selv er det greit å få hjelp av venner.

Før du gir deg i kast med pakkingen kan det være lurt å hva du faktisk trenger å ha med deg videre.

Du vil antakeligvis raskt innse at du har en god del mer enn du trenger. Hva med å selge unna, eller gi bort det du ikke har bruk for selv lenger?

10. Pakk smart

Når det kommer til pakking er det en overflod av tips og triks, men det viktigste er å lage en plan. Da er det lettere å pakke smart, og holde oversikt over hva som skal hvor.

Trenger du pakketips? Slik pakker du ved flytting

Start tidlig med å skaffe deg nok esker og polstring for å pakke ting trygt. Et tips til polstring er å bruke håndklær, puter og dyner som uansett må pakkes med til å beskytte de skjøre eiendelene du er redd kan knuse. Av samme grunn kan det være lurt å spare på aviser.

For å gjøre det lettere for deg selv i starten kan det være greit å pakke en bag med et par skift og det mest essensielle du trenger på kort sikt. Pakker alle i husholdningen en egen bag slipper dere å stresse unødig med å pakke ut.


Fyll ut skjemaet på Flytte.no for å få tilbud på flyttehjelp fra flere firmaer